Psychotherapie; Hypno-Gedrag en Verbaaltherapie / relatietherapie Carina Dresschers


Psychotherapie is therapeutische begeleiding van en voor de psyche van de mens; voor volwassenen en kinderen.

Psychotherapie is een juiste weg voor iedereen die nieuwe denk en gedragspatronen wenst en dit alleen niet kan bewerkstelligen.
Kortom het oplossen van problemen en het ontwikkelen en toepassen van oplossingen om de levenskwaliteit te verbeteren. Hiervoor maak ik Carina, gebruik van vele opleiding- en ervaringskaders vanuit het begeleiden van mensen met reeds 37 jaar praktijkervaring.

Mark werkt sinds 2011 met de therapeutische werkvormen als hypnotherapie, communicatietraining, alfatraining, innerlijke kind therapie, antirook-hypnose enz..
 

Vormen van psychotherapie:
Verbaaltherapie: het analyseren en bespreken van problemen. Door nieuwe inzichten en aangereikte handvaten ontstaan nieuwe gewenste denk en gedrags-patronen.

Vaker is verbaaltherapie alléén, niet afdoende, maar is therapie op het niveau van het onderbewustzijn nodig, door middel van technieken die het werken in het onderbewustzijn mogelijk maken, zoals:

  • Alfatraining
  • Hypnotherapie / NLP
  • Voices dialogue en / of innerlijk kind therapie

Dit zijn allemaal technieken die effectiever zijn dan praten, daar de cliënt soms niet weet waar de oorzaak van zijn probleem vandaan komt en dus kampt met dit probleem maar het niet alleen kan oplossen.

Ook kan het zo zijn dat de cliënt exact weet wat de oorzaak van zijn probleem is, maar deze mentale wetenschap veranderd niet zijn gevoel, hij zit vast in een emotie of patroon.

Dan is werken op het niveau van het onderbewustzijn zéér effectief gebleken.

Soms zijn enkele sessies nodig, soms meerdere, maar over het algemeen, ook bij ernstigere trauma’s, is de cliënt niet langer dan 1 jaar in therapie en meestal zie ik hem 2x per maand voor de tijdsduur van ongeveer 1½ - 2 uur per keer.

We beginnen met een uitgebreide intake, waarin zijn achtergrond, familie omstandigheden, verleden en zijn hulpvraag wordt besproken.
Deze intake geeft duidelijkheid over het probleem en de doelstelling die de cliënt beoogd en of de cliënt bij mij aan het juiste adres is om zijn doelstelling te bereiken.
Wanneer dat het geval is en het "klikt" tussen de cliënt en mij als therapeute, dan start de therapie.

Van iedere sessie dient de cliënt een verslag te schrijven, over wat we in de sessie gedaan hebben, welke stappen er hebben plaatsgevonden als onderdeel van zijn helings en veranderingsproces.
Als therapeut maak ik uiteraard ook aantekeningen en iedere volgende sessie beginnen we met het voorlezen van het verslag dat de cliënte gemaakt heeft.
Zo weet ik als therapeut of de cliënt de sessie goed heeft geplaatst voor zichzelf en waar nodig wordt het verslag aangevuld of gecorrigeerd.
Deze verslagen zijn van groot belang tijdens de duur van de therapie maar óók na afloop van het therapie traject.
Als het even niet zo goed zou gaan of een oud patroon duikt op, dan zijn de sessie verslagen een wegwijzer voor diegene om zichzelf te kunnen helpen en zich weer goed te voelen. 

Relatie therapie noem ik altijd: relatie-communicatie-therapie.

In de afgelopen 38 jaar heb ik vele relaties mogen helpen te verbeteren.
 
Soms heb ik mogen begeleiden om tot een harmonieuze afsluiting van de relatie te komen, iets wat ik van groot belang vind, zeker als er kinderen in het spel zijn.
Als partners elkaar moeten/ willen loslaten, dan is dat zo, dan is die weg samen ten einde.
Maar doe dan dat met respect voor elkaar en zorg er voor dat de relatie met elkaar ook klaar is en er geen losse eindjes meer zijn, want die halen je altijd weer in, ook in geval van een nieuwe relatie.

Daarbij, ook uit mijn eigen leven, heb ik geleerd, dat je als partners kunt scheiden, maar als je samen kinderen hebt, kun je als ouders niet scheiden en zul je moeten leren samen door een deur te kunnen in het belang van de kinderen. 

De meeste relatie problemen komen voort uit stroeve communicatie;
men heeft niet geleerd óf heeft inmiddels afgeleerd om op een prettige plezierige manier met elkaar te praten en te onderhandelen.
De partners vervreemden van elkaar, zijn niet meer elkaars beste maatje en er ontstaan onvrede en conflicten.
Terwijl in de relatie therapie vaak blijkt dat men nog wel van mekaar houdt en elkaars aandacht zoekt, maar niet meer weet hoe die aandacht te geven en te krijgen.
Dan is er een negatieve spiraal ontstaan.

In deze tijd van drukte en overbelasting staat de partner, de relatie, vaak niet meer in de prioriteiten top 3, waar hij eigenlijk zou moeten staan.
Want als de relatie goed loopt, voelen mensen zich veel sterker, gelukkiger, gezonder en lekkerder in hun vel en als er kinderen zijn, varen deze wel bij een goed voorbeeld model van hoe een relatie moet zijn als papa en mama van elkaar houden.

Doordat ik als therapeut onbevooroordeeld en onpartijdig ben, kan ik vaak snel de oorzaak van de problemen in de relatie ontdekken en samen met de partners werken aan wat zij samen beogen:

  • prettige plezierige communicatie
  • positieve onderhandelingen
  • intimiteit en verbeterde sexualiteit
  • voldoende tijd voor elkaar
  • prioriteiten herzien en waar nodig spiegel ik diegenen die feedback nodig heeft om tot een ander denk- en gedragspatroon te komen.

Indien nodig neem ik één van de partners tijdelijk apart in therapie en gaan we daarna verder met relatie therapie. Mijn ervaring is: hoe groot de conflicten ook zijn, als er nog voldoende liefde voor de ander is en beide partijen zijn bereid te werken aan zichzelf en aan een prettigere relatie, dan komt het echt wel goed met de nodige handvaten om het anders te kunnen doen.

Ik vind het wel eens spijtig, dat wij voor alles naar school moeten en voor alles een opleiding moeten volgen, alleen niet voor de belangrijkste zaken in ons leven: relaties en ouderschap …
Dat moeten we dit allemaal maar zelf uit zoeken …
Met voorlichting, beproefde handvaten en wat hulp gaat het allemaal zo veel makkelijker en beter.

Dit zie ik als de doelstelling van psychotherapie en relatie communicatie therapie:
dat allen hierin betrokken zich prettiger in zichzelf en hun leven voelen.
Dat de beoogde doelstelling(en) behaald zijn.
Dan is de therapie geslaagd.
 

Lotusbloem

Waarom de lotusbloemen op onze site?

Contact

Praktijk voor Natuurgeneeswijzen en Zelfbewustzijn ®
sinds 1979

Raadhuisstraat 3
6447 AP Merkelbeek
0031-(0)46 442 53 55
info@praktijk-natuurgeneeswijzen-zelfbewustzijn.nl