Energetisch pulsen Mark de Gast


In 2010 heb ik deze speciale energetische behandelmethode ontwikkeld en verfijnd én inmiddels aan oudcursisten van onze academie geleerd.
De resultaten zijn werkelijk spectaculair en er treedt meestal meteen verbetering van klachten op!

Waartoe dient het Energetisch pulsen (EP)
(pulsen zijn kleine wieg- en schudbewegingen door het lichaam kleine ritmische duwtjes te geven)

  • Ontspanning
  • Bewustwording
  • Versterkt het heling proces

Ontspanning
Door het Energetisch pulsen (EP) komen lichaam en geest sneller tot overgave, wat weer leidt naar ontspanning.
De overgave ontstaat als men zich door het ritmische pulsen mee laat nemen.
Het is dus de taak van mij als behandelaar het specifieke en persoonsgebonden ritme van de patiënt te ontdekken en te gebruiken.

Doordat er een afwisseling plaats vind van kleine naar grote pulsen en omgedraaid; ontstaat er een intense ervaring van rust en overgave.
Vaak valt de patiënt zelfs in slaap ondanks de grote schudbewegingen van het pulsen.
Spanningen in diepere lagen en niveaus kunnen zo makkelijker los gelaten worden, zowel door het lichaam als door de geest.

Verder bevordert het energetische pulsen de energie stroming door de aura lagen en chakra’s en door de energie banen in het lichaam.

Bewustwording
Door de groeiende ontspanning ontstaat er meer bewustwording en gaat men zijn lichaam op een andere manier ervaren.
Het afwisselend wiegen, schudden c.q. pulsen, zorgt voor een dieper bewustzijn, voor rust en ruimte in jezelf en meer contact met het Hogere Zelf (HZ).
Het voelen wordt intenser, het luisteren en het horen van de innerlijke stem wordt duidelijker.
Daar waar het EP niet als prettig ervaren wordt ligt een grens of te wel een blokkade.
EP draagt er zorg voor, mede door de veilige omgeving en het veilig voelen bij de behandelaar, dat deze grens door het EP verlegt word en de blokkade aangeraakt en opgeruimd kan worden.

Het EP gebeurt terwijl u ontspannen op de behandeltafel ligt.

Energetisch zou men zich het volgende kunnen voorstellen wat er gebeurt in het energie veld van de gepulste:
Een beer die in het water is geweest en die zich aan de overkant uitschudt, zijn pels droog schudt.
De waterdruppels die uit de vacht van de beer loskomen en rondvliegen kunnen vergleken worden met de energie deeltjes, kleine orbjes, die uit de aura vrijkomen wegvliegen.

Het EP nodigt de patiënt uit zich over te geven; zich mee te laten nemen in de beweging van het wiegen-schudden-pulsen.
Door het spelen met het ritme van de puls en dus met de grens van de patiënt, leert de therapeut steeds beter zich in te pluggen op de patiënt.
Ook de patiënt leert steeds meer zijn grenzen, zijn overgave en bereidheid los te laten. Hierdoor wordt ruimte gecreëerd voor nieuwe ervaringen.

Naarmate men zich meer gaat ontspannen worden beiden; zowel de therapeut als de patiënt, zich ook bewuster van de plek waar spanning aanwezig is.
Door hier dan Energetisch aandacht aan te schenken: je bent tegelijkertijd ook energie aan het geven zowel als aan het wegnemen, vind er ontlading plaats.

Deze ontlading kan zich uiten door spiertrekkingen, huilen, lachen, winderigheid, boeren, enz.
Zelfs kan het zo zijn dat oude herinneringen of oude klachten van vroeger zich manifesteren. Zowel het lichaam als het onderbewustzijn reageren sterk op het energetisch pulsen.

Heling proces
In deze tijd waarin meer en meer de maatschappelijke druk wordt opgevoerd en de lat, voor ons en de ander, steeds hoger wordt gelegd, ontstaan er steeds meer stressgerelateerde klachten: vermoeidheid, slapeloosheid, slechter stoelgang, slechte spijsvertering, libidoverlies, niet meer kunnen concentreren, interesse verdwijnt, geheugen problemen, hoofdpijn en spierpijn, gewricht klachten, het niet lekker in het vel zitten, alles als te veel en te vaak ervaren, tot niets meer komen en het gevoel hebben je te moeten voortslepen enz.

Ook na de operaties en andere ingrijpende gebeurtenissen in het leven kan het zijn dat men zich niet lekker blijft voelen, niet voldoende of niet snel genoeg herstelt.
Dit voed op een negatieve manier het cel geheugen van het lichaam, waardoor men zich niet prettig en gezond kan voelen. Dat alles stelt ons lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spiritueel zwaar op de proef.

Daarbij speelt ook de energetische vervuiling een belangrijke rol.
Denk hier bij aan de vele draadloze systemen die er zijn; mobiele telefoons, draadloze huistelefoons, draadloze internet verbindingen, de vele zendmasten vaak UMTS enz. die constant ons hoofd bombarderen met elektronische en negatieve pulsen.
Deze belastingen zijn zwaar voor ons en het dagelijkse leven met al zijn verplichtingen gaat gewoon door.
Geen wonder dat het lichaam dan vroeg of laat zegt:”nu is het genoeg geweest, ik stop ermee” en dan manifesteren zich allerhande klachten.

De energetische geneeskunde en met name het energetische pulsen kan u snel helpen u weer goed te voelen en beter te presteren.

Lotusbloem

Waarom de lotusbloemen op onze site?

Contact

Praktijk voor Natuurgeneeswijzen en Zelfbewustzijn ®
sinds 1979

Raadhuisstraat 3
6447 AP Merkelbeek
0031-(0)46 442 53 55
info@praktijk-natuurgeneeswijzen-zelfbewustzijn.nl